Export citation

Show simple item record

dc.contributor.authorWetenschappelijke Raad voor het Regeringsbele,
dc.date.accessioned2021-02-10T14:55:28Z
dc.date.available2021-02-10T14:55:28Z
dc.date.issued2009
dc.identifier339993
dc.identifier15187*
dc.identifierhttp://library.oapen.org/handle/20.500.12657/35330
dc.identifier.urihttps://directory.doabooks.org/handle/20.500.12854/38458
dc.description.abstractFlood prevention, food safety, transport of hazardous materials, infectious diseases, the risks posed by new technologies, and many other threats to public health and the environment call for ongoing public alertness. However, the ways in which these safety risks are currently assessed and managed fall short of addressing the uncertainties of future threats. The contributors to this essential volume argue that in order to ensure future-proof safety policies, we should be adopting a new paradigm, one based on the precautionary principle: i.e. the notion that the vulnerability of humans, society and the natural environment requires a proactive approach to uncertainties. In this vital report, the Netherlands Scientific Council for Government Policy outlines ways to embody this principle in both private and public law and in various institutional arrangements.
dc.description.abstractHet voorkomen van overstromingen, de betrouwbaarheid van de kwaliteit van voedsel, het transport van gevaarlijke stoffen, besmettelijke ziekten, het risico van nieuwe technologieën en tal van andere bedreigingen voor de volksgezondheid en het milieu roepen om een voortdurende alertheid. Echter, de wijze waarop deze veiligheidsrisico's die momenteel worden beoordeeld en beheerd, blijven achter bij de aanpak van deze onzekerheden en mogelijke toekomstige bedreigingen. De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de officiële denktank voor de Nederlandse regering, stelt dat met het oog op veiligheidsbeleid in de toekomst, er een nieuw paradigma gewaarborgd moeten worden. Dit nieuwe paradigma zou gebaseerd moeten worden op het voorzorgsbeginsel, dat wil zeggen dat de kwetsbaarheid van mensen, samenleving en natuurlijke omgeving, een proactieve aanpak van onzekerheden vereist. In dit verslag stelt de Raad voor om dit principe belichamen, zowel in privé- als publiekrecht en in verschillende institutionele regelingen.
dc.languageEnglish
dc.relation.ispartofseriesWRR
dc.rightsopen access
dc.subject.classificationbic Book Industry Communication::J Society & social sciences::JP Politics & government
dc.subject.otherpoliticologie
dc.subject.otherpolitical science
dc.subject.otherDangerous goods
dc.subject.otherInfection
dc.subject.otherMoral responsibility
dc.subject.otherNetherlands
dc.subject.otherPrecautionary principle
dc.subject.otherRisk assessment
dc.subject.otherRisk management
dc.subject.otherSocial norm
dc.subject.otherWardaman language
dc.titleUncertain Safety
dc.title.alternativeAllocating Responsibilities for Safety
dc.typebook
oapen.identifier.doi10.5117/9789089641816
oapen.relation.isPublishedByde2ecbe7-1037-4e96-8c3a-5a842d921e04
virtual.oapen_relation_isPublishedBy.publisher_nameAmsterdam University Press
virtual.oapen_relation_isPublishedBy.publisher_websitewww.aup.nl
oapen.pages178
dc.dateSubmitted2010-12-31 23:55:55
dc.dateSubmitted2019-12-10 14:46:32
dc.dateSubmitted2020-04-01T15:39:02Z
dc.abstractotherlanguageHet voorkomen van overstromingen, de betrouwbaarheid van de kwaliteit van voedsel, het transport van gevaarlijke stoffen, besmettelijke ziekten, het risico van nieuwe technologieën en tal van andere bedreigingen voor de volksgezondheid en het milieu roepen om een voortdurende alertheid. Echter, de wijze waarop deze veiligheidsrisico's die momenteel worden beoordeeld en beheerd, blijven achter bij de aanpak van deze onzekerheden en mogelijke toekomstige bedreigingen. De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de officiële denktank voor de Nederlandse regering, stelt dat met het oog op veiligheidsbeleid in de toekomst, er een nieuw paradigma gewaarborgd moeten worden. Dit nieuwe paradigma zou gebaseerd moeten worden op het voorzorgsbeginsel, dat wil zeggen dat de kwetsbaarheid van mensen, samenleving en natuurlijke omgeving, een proactieve aanpak van onzekerheden vereist. In dit verslag stelt de Raad voor om dit principe belichamen, zowel in privé- als publiekrecht en in verschillende institutionele regelingen.


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

open access
Except where otherwise noted, this item's license is described as open access