Export citation

Show simple item record

dc.contributor.authorPetri, Juuti
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-12-15 00:00:00
dc.date.submitted2020-04-01T14:23:09Z
dc.identifier587713
dc.identifierOCN: 1030822469
dc.identifierhttp://library.oapen.org/handle/20.500.12657/32938
dc.description.abstractWhite City, Black Waters is written by Adjunct Professor, PhD Petri S Juuti. The book examines how water and waste water services and water protection started and developed in Helsinki and Greater Helsinki area from late 1800s to the 2000s. Furthermore, it is discussed what are the challenges of the future looked from the point of view of the professionals of the water sector.
dc.description.abstractHelsingin vedet 1800-luvun lopusta 2000-luvulle -tutkimus antaa yleiskuvan vesihuollon pitkästä kehityksestä ja ihmisen ja eri vesien suhteesta Helsingissä. Tässä kirjassa annetaan myös tietoa Suomen jätevedenpuhdistuksen historian monista vaiheista keskittyen Helsinkiin sekä perehdytään siihen, mitä vesi merkitsi ja miten siihen suhtauduttiin eri aikoina. Kirjassa perehdytään muun muassa Vantaanjoen ristiriitaiseen, mutta keskeiseen rooliin sekä viemärinä että raakavesilähteenä, saastumattoman ja riittävän raakavesivesilähteen löytämiseksi tehtyihin varhaisiin pohjavesitutkimuksiin, ulosteongelman ratkaisuun sekä Päijänteen ottamiseen raakavesilähteeksi. Teos taustoittaa viemäröinnin ja jätevesienpuhdistuksen historiaa koko Euroopan mittakaavassa tuhansien vuosien takaa. Erityisesti perehdytään Suomessa tehtyihin ratkaisuihin ja syvällisemmin Helsingin viemäröinnin varhaisiin vaiheisiin ja jätevedenpuhdistuksen alkutaipaleeseen. Keskeiseksi nousevat kysymykset, mitä toimia toteutettiin kun tavoitteeksi otettiin vesistöjen puhdistuminen, miten nämä toimenpiteet ovat vaikuttaneet asukkaiden elämään ja ympäristön tilaan. Lisäksi pohditaan mitkä ovat tulevaisuuden haasteet vesihuollon ammattilaisten näkökulmasta katsottuna.
dc.languageFinnish
dc.rightsopen access
dc.subject.classificationbic Book Industry Communication::H Humanities::HB History
dc.subject.classificationbic Book Industry Communication::R Earth sciences, geography, environment, planning::RN The environment
dc.subject.classificationbic Book Industry Communication::T Technology, engineering, agriculture::TQ Environmental science, engineering & technology::TQS Sanitary & municipal engineering::TQSW Water supply & treatment
dc.subject.otherhelsinki
dc.subject.otherwater supply and sanitation
dc.subject.otherhistory
dc.subject.otherenvironmental history
dc.subject.otherwater protection
dc.titleValkea kaupunki, mustat vedet
dc.title.alternativeHelsingin vedet 1800-luvun lopusta 2000-luvulle
dc.typebook
oapen.identifier.doi10.26530/OAPEN_587713
oapen.relation.isPublishedByadd7e15f-c9a8-43ae-9ee3-599fff967f0a
virtual.oapen_relation_isPublishedBy.publisher_nameTampere University Press
oapen.relation.isbn9789514497193
oapen.pages301
oapen.place.publicationTampere
dc.abstractotherlanguageHelsingin vedet 1800-luvun lopusta 2000-luvulle -tutkimus antaa yleiskuvan vesihuollon pitkästä kehityksestä ja ihmisen ja eri vesien suhteesta Helsingissä. Tässä kirjassa annetaan myös tietoa Suomen jätevedenpuhdistuksen historian monista vaiheista keskittyen Helsinkiin sekä perehdytään siihen, mitä vesi merkitsi ja miten siihen suhtauduttiin eri aikoina. Kirjassa perehdytään muun muassa Vantaanjoen ristiriitaiseen, mutta keskeiseen rooliin sekä viemärinä että raakavesilähteenä, saastumattoman ja riittävän raakavesivesilähteen löytämiseksi tehtyihin varhaisiin pohjavesitutkimuksiin, ulosteongelman ratkaisuun sekä Päijänteen ottamiseen raakavesilähteeksi. Teos taustoittaa viemäröinnin ja jätevesienpuhdistuksen historiaa koko Euroopan mittakaavassa tuhansien vuosien takaa. Erityisesti perehdytään Suomessa tehtyihin ratkaisuihin ja syvällisemmin Helsingin viemäröinnin varhaisiin vaiheisiin ja jätevedenpuhdistuksen alkutaipaleeseen. Keskeiseksi nousevat kysymykset, mitä toimia toteutettiin kun tavoitteeksi otettiin vesistöjen puhdistuminen, miten nämä toimenpiteet ovat vaikuttaneet asukkaiden elämään ja ympäristön tilaan. Lisäksi pohditaan mitkä ovat tulevaisuuden haasteet vesihuollon ammattilaisten näkökulmasta katsottuna.


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

open access
Except where otherwise noted, this item's license is described as open access