Export citation

Show simple item record

dc.contributor.authorGuibault, Lucie
dc.contributor.authorAngelopoulos, Christina
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-12-31 23:55:55
dc.date.submitted2019-12-10 14:46:32
dc.date.submitted2020-04-01T15:21:53Z
dc.identifier389501
dc.identifierOCN: 751396116
dc.identifierhttp://library.oapen.org/handle/20.500.12657/34638
dc.identifier.urihttps://directory.doabooks.org/handle/20.500.12854/33260
dc.description.abstractAlthough open content licences only account for a fraction of all copyright licences currently in force in the copyright world, the mentality change initated by the open content movement is here to stay. To promote the use of open content licences, it is important to better understand the theoretical underpinnings of these licences, as well as to gain insight on the practical advantages and inconveniences of their use. This book assembles chapters written by renowned European scholars on a number of selected issues relating to open content licensing. It offers a comprehensive and objective study of the principles of open content from a European intellectual property law perspective and of their possible implementation in the areas of scientific publishing, of the re-use of government information, of the dissemination of works held by cultural heritage institutions and of the exercise of rights on music phonograms.
dc.description.abstractTer bevordering van het gebruik van open content-licenties, is het belangrijk om beter inzicht te krijgen in de theoretische onderbouwing van deze licenties, alsmede de praktische voordelen en nadelen van hun gebruik. En omdat de meest gebruikte licenties, zoals de General Public License en de Creative Commons licenties, afkomstig zijn uit de Verenigde Staten, is het ook belangrijk te onderzoeken of ze geldig en de toepasbaar zijn vanuit een Europeesrechtelijk perspectief. In deze bundel bespreken gerenommeerde Europese wetenschappers een aantal geselecteerde kwesties die betrekking hebben op dit bijzonder onderwerp. Het biedt een uitgebreide en objectieve studie van de principes van open content vanuit het perspectief van Europese intellectueel eigendomsrecht en hun mogelijke implementatie op het gebied van het wetenschappelijk publiceren. Ook worden het hergebruik van overheidsinformatie, van de verspreiding van werken in het bezit van cultureel erfgoed instellingen en van de uitoefening van de rechten op muziekdragers behandeld. Dit is een unieke grondige Europese juridische analyse van de mogelijkheid van het open content licentiemodel als een sleutelfactor in de verspreiding en het gebruik van informatie.
dc.languageEnglish
dc.rightsopen access
dc.subject.classificationbic Book Industry Communication::L Law::LN Laws of Specific jurisdictions::LNR Intellectual property law::LNRC Copyright law
dc.subject.otherlaw
dc.subject.othercopyright
dc.subject.othercreative commons
dc.subject.otherpublic domain
dc.subject.otherauteursrecht
dc.subject.otherpubliek domein
dc.subject.otherOpen access
dc.subject.otherOpen content
dc.subject.otherRemuneration
dc.titleOpen Content Licensing
dc.title.alternativefrom Theory to Practice
dc.typebook
oapen.identifier.doi10.5117/9789089643070
oapen.relation.isPublishedByde2ecbe7-1037-4e96-8c3a-5a842d921e04
virtual.oapen_relation_isPublishedBy.publisher_nameAmsterdam University Press
virtual.oapen_relation_isPublishedBy.publisher_websitewww.aup.nl
oapen.pages296
dc.abstractotherlanguageTer bevordering van het gebruik van open content-licenties, is het belangrijk om beter inzicht te krijgen in de theoretische onderbouwing van deze licenties, alsmede de praktische voordelen en nadelen van hun gebruik. En omdat de meest gebruikte licenties, zoals de General Public License en de Creative Commons licenties, afkomstig zijn uit de Verenigde Staten, is het ook belangrijk te onderzoeken of ze geldig en de toepasbaar zijn vanuit een Europeesrechtelijk perspectief. In deze bundel bespreken gerenommeerde Europese wetenschappers een aantal geselecteerde kwesties die betrekking hebben op dit bijzonder onderwerp. Het biedt een uitgebreide en objectieve studie van de principes van open content vanuit het perspectief van Europese intellectueel eigendomsrecht en hun mogelijke implementatie op het gebied van het wetenschappelijk publiceren. Ook worden het hergebruik van overheidsinformatie, van de verspreiding van werken in het bezit van cultureel erfgoed instellingen en van de uitoefening van de rechten op muziekdragers behandeld. Dit is een unieke grondige Europese juridische analyse van de mogelijkheid van het open content licentiemodel als een sleutelfactor in de verspreiding en het gebruik van informatie.


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

open access
Except where otherwise noted, this item's license is described as open access